Övergripande om verksamheten

Bakom Kersö Equestrian står Eva, Jonas, Charlotte och Catherine Kleberg (Verksamhetsansvarig och ryttare) som tog över Kersö Gård 2006. Kersö Equestrian föder upp, tränar och tävlar med hästar inom i första hand dressyrsporten, men är också engagerade inom travsporten. Ungefär tio personer arbetar hos oss och vi har ett antal samarbeten. Vår anläggning gränsar till Menhammar Gård där ett av Sveriges mest framgångsrika stuterier och träningsanläggningar inom travsporten ligger och vi har ett nära samarbete inom flera områden. Vår moderna ridanläggning rymmer 18 boxar, lösdrift, ridhus, utebana, round pen, ridvägar, skrittmaskin, solarium och vattenband.

VÅR SYN PÅ DJURHÅLLNING

Vår filosofi grundar sig i våra ledord där hästens bästa alltid är i fokus, våra hästars välmående är centralt i vår dagliga verksamhet. Våra föl och unghästar tillbringar sina första år tillsammans med travhästarna på Menhammar Stuteri på stora beten, stora lösdrifter och hanteras kontinuerligt redan från tidig ålder. Vi fokuserar på en hållbar utveckling avseende våra unghästar och strävar efter att de ska bli trygga individer. Våra avelsston hanteras på Menhammar Stuteri och vi samarbetar med våra trogna äldre och pensionerade hästar varav flera finns i en lösdrift på Kersö Gård med stort sommarbete och daglig tillsyn samt skötsel. Alla tävlingshästar inom Kersö Equestrian hanteras på Kersö Gård och vår ridanläggning som är helt och hållet anpassad för träning av dressyrhästar på högsta nivån. Vi har inga externa hästar inackorderade hos oss och kan därför fokusera helt på vår egen verksamhet.

ATT ARBETA PÅ KERSÖ GÅRD

Med hästens bästa i fokus, samarbete och respekt – hästskötare, hovslagare, tränare, veterinärer, massör och ryttare arbetar tillsammans för att såväl hästar som medarbetare ska må bra och utvecklas. Alla är lika viktiga för att nå framgång och för att skapa en stark gemenskap och stolthet på vår arbetsplats. Det är därför vi strävar efter ett arbetsklimat med högt i tak, stort eget ansvar och tydlighet.

Vi använder olika former av tekniska hjälpmedel för att underlätta både tidskrävande, monotona och tunga arbetsmoment. Lätta redskap, sopmaskiner, eldrivna fordon för utfordring utomhus, ramper, pallhantering, bra belysning, i förväg uppvärmda maskiner och arbetsutrymmen är några exempel på hur vi strävar efter förenklingar och förbättringar i det dagliga arbetet. 2016 genomförde vi en ergonomisk studie avseende rengöring av våra stall och hästarnas boxar.

Alla som arbetar hos oss har tillgång till gym, träningspass och vilorum. Vi tillämpar givetvis avtalsenliga löner och kan erbjuda bra boende och en flexibel schemaläggning.